MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(06.05-10.05.24)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)
Danie główne: Kluski na parze z nadzieniem kakaowym (polane masłem), woda z cytryną (1,3,8,7)
LUB
Kopytka z serkiem truskawkowym, woda z cytryną (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Krem z dyni i marchewki (zabielany), grzanki (1,7)
Danie główne: Makaron penne w sosie serowo-szpinakowym z kurczakiem, kompot (1,3,7)
LUB
Naleśniki z delikatnym farszem po meksykańsku (mięso wieprzowe, fasola, kukurydza, pomidory, ser żółty) (2szt), sos pomidorowy, kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Koperkowo-brokułowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Delikatne duszonki beskidzkie (ziemniaki, kiełbaska, marchewka, kapusta biała, cebulka, koperek), woda z pomarańczą (-)
LUB
Kotlecik siekany (drobiowy) w cieście, ziemniaki, kapusta zasmażana (na słodko), woda z pomarańczą (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)
Danie główne: Pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym, kaszotto z kaszy jęczmiennej z warzywami
(groszek zielony, marchewka), kompot (1)
LUB
Placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym, surówka wiosenna z sosem vinegrette, kompot (1)
Piątek
Obiad:
Zupa: Rosół z drobnym makaronem, warzywami i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3,7)
LUB
Kotlecik rybno-ziemniaczany (2szt) w sosie śmietanowym, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.