MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(16.06-20.06.2025)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), woda z cytryną (1,3)
LUB
Kotlecik mielony, ziemniaki młode, kapusta zasmażana (na słodko), woda z cytryną (1,3)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Krem z marchewki (zabielany), grzanki (1,7)
Danie główne: Pieczona pałeczka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem
(na bazie jogurtu), kompot (1,7)
LUB
Duszone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ryż paraboliczny, mizeria, kompot (1,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (-)
Danie główne: Naleśniki z jabłkiem (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)
LUB
Placki z cukinii i ziemniaka, sos koperkowy, woda z pomarańczą (1,3,7)
Czwartek
ŚWIĘTO
Smacznego!
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.