MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(10.03-14.03.2025)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (1,9)
Danie główne: Knedle z truskawkami polane masłem, woda z cytryną (1,3)
LUB
Racuchy z jabłkiem i bananem, polane musem z truskawek, woda z cytryną (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Koperkowo-kalafiorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne:Kotlecik mielony (wieprzowy), ziemniaki, surówka z selera z brzoskwiniami (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
LUB
Pierś w panierce z sezamem, ziemniaki, surówka z selera z brzoskwiniami (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)
Danie główne: Łazanki z białą kapustą, kiełbasą, marchewką i cebulką, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
LUB
Jajko sadzone ze szczypiorkiem, ziemniaki, warzywa gotowane polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Krem ziemniaczany z mielonym kminkiem, grzanki (1,7)
Danie główne:Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ryż paraboliczny, zielony groszek
(gotowany na sypko), kompot (1,7)
LUB
Gulasz drobiowy z warzywami, kasza bulgur, kompot (1)
Piątek
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem i warzywami (1,3,9)
Danie główne: Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,
woda z cytryną (4,1,3,7)
LUB
Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.