Przedszkole
Żłobek
Anglojęzyczna Szkoła Podstawowa

MENU

 

 

MENU

(13.01-17.01.2020)

 

 

Poniedziałek

Obiad:

Zupa: Ogórkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana)

Marek: zupa b/ś

Danie główne: Spaghetti bolognese (z łopatki wieprzowej), kompot

Marek: makaron b/j

Alergeny:gluten, mleko, jajo

 

 

Wtorek

Obiad:

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowym z kaszą jęczmienną i warzywami

Danie główne: Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem (na ciepło), kompot

Marek: pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem (na ciepło)

Alergeny:seler, jajo, gluten, mleko

 

 

Środa

Obiad:

Zupa: Krem ziemniaczano-kalafiorowy na wywarze drobiowym z grzankami na maśle (zabielany)

Marek: krem ziemniaczano-kalafiorowy na wywarze drobiowym z grzankami

Danie główne: Racuchy z bananem i jabłkiem, kompot

Marek: ryż z musem owocowym, kompot

Alergeny:mleko, gluten, jajo

 

 

Czwartek

Obiad:

Zupa: Żurek na swojskim zakwasie z ziemniakami (zabielany)

Marek: zupa b/ś

Danie główne: Potrawka drobiowa z warzywami, ryż, kompot

Alergeny:mleko, gluten

 

 

Piątek

Obiad:

Zupa: Grysikowa na wywarze drobiowym z marchewką

Danie główne: Kluski na parze z koktajlem truskawkowym, kompot

Marek: naleśniki b/m; b/j z nadzieniem malinowym

Alergeny: seler, mleko, gluten, jajo