MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(25.11-29.11.24)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Krem z pora i cukinii z grzankami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Pyzy z mięsem polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)
LUB
Kluski na parze z truskawkami polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Jarzynowa (zabielana) (1,7)
Danie główne:Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraki, kompot (1)
LUB
Pierś duszona w sosie śmietanowym, kluski śląskie, buraki, kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne:Pierogi z truskawkami i białym serem polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
LUB
Racuchy z bananem i jabłkiem posypane cukrem pudrem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)
Danie główne: Szaszłyk drobiowy z warzywami, ryż paraboliczny, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
(na bazie jogurtu), kompot (7)
LUB
Warzywa z patelni (na maśle) z kurczakiem (kurczak, ziemniak, marchewka, brokuł, kalafior, cebula), kompot (1)
Piątek
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,9,3)
Danie główne: Mintaj saute, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4)
LUB
Mintaj w sosie cytrynowym zabielanym, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.