MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(18.03-22.03.2024)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)
Danie główne: Pyzy z mięsem (3szt) polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)
LUB
Pierogi ruskie polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Jarzynowa(zabielana) (1,7)
Danie główne: Stripsy z kurczaka (2szt), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem
(na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
LUB
Pierś duszona w sosie pieczarkowym (zabielanym), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem
(na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Krem ziemniaczany z mielonym kminkiem (zabielany) z grzankami (1,7)
Danie główne: Racuchy z jabłkami (2szt) polane musem truskawkowym, woda z cytryną (1,3,7)
LUB
Makaron z truskawkami i białym serem, woda z cytryną (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem nitki, warzywami i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Ryż w sosie serowo-szpinakowym z kurczakiem, kompot (1,7)
LUB
Zapiekanka farmerska (ziemniaki, cebula, marchewka, kiełbasa, śmietana, jajko, natka pietruszki), kompot (1,3,7)
Piątek
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z pomarańczą (4,1,3)
LUB
Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda z pomarańczą (4,1,3)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.