Przedszkole
Żłobek
Anglojęzyczna Szkoła Podstawowa

MENU

 

 

 

Menu (18.03-22.03.2019)

 

 

 

Poniedziałek

 

Obiad;

 

Zupa: Kalafiorowo – koperkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana)

 

Alergeny:gluten, mleko, seler

 

Danie główne: Makaron penne w sosie a’la carbonara (z szynką wieprzową), kompot z jabłka

 

i truskawki

 

Alergeny:gluten, mleko, jajko,

 

 

 

Wtorek

 

Obiad;

 

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowo-warzywnym z włoszczyzną i kaszą bulgur

 

Alergeny:gluten, mleko, seler

 

Danie główne: Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki z prażoną cebulką, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

 

Alergeny:gluten, jajko,

 

 

 

Środa

 

Obiad;

 

Zupa: Barszcz czerwony na wywarze wieprzowym z ziemniakami (zabielany)

 

Alergeny:gluten, mleko, seler

 

Danie główne: Naleśniki z musem truskawkowym i sosem czekoladowym (na bazie kakao, słodzony cukrem trzcinowym), kompot z rabarbaru

 

Alergeny: gluten, mleko, jajko,

 

 

 

Czwartek

 

Obiad;

 

Zupa: Krem z ziemniaków z natką pietruszki i grzankami (zabielany)

 

Alergeny:gluten, mleko,

 

Danie główne: Pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, surówka Colesław, kompot

 

Alergeny:gluten, mleko,

 

 

 

OWOC na podwieczorek

 

 

 

Piątek

 

Obiad;

 

Zupa: Grysikowa na rosole z warzywami (marchewka, pietruszka, seler)

 

Alergeny:gluten, seler

 

Danie główne: Kotlet jaglano-rybny (wyrób własny) w sosie śmietanowo-warzywnym, ziemniaki, kompot z jabłek i malin

 

Alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko,