MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(27.03-31.03.23)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Pierogi z mięsem polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)
LUB
Zapiekanka farmerska (ziemniaki, cebula, marchewka, kiełbaska, śmietanka, jajko i natka pietruszki),
woda z pomarańczą (3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)
Danie główne: Pulpecik wieprzowy, sos pieczeniowy (zabielany), ziemniaki,
surówka z selera z brzoskwinią (na bazie jogurtu) kompot (9,1,3,7)
LUB
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z selera z brzoskwinią (na bazie jogurtu), kompot (9,1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Krem z pora i cukinii z grzankami maślanymi z bagietki (zabielany) (1,7)
Danie główne: Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i wiśniami (2szt), kompot(1,3,7)
LUB
Knedle z owocami, masłem i cukrem, kompot (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (1)
Danie główne: Pieczona pałeczka z kurczaka, ryż paraboliczny, surówka z pekińskiej
(na bazie jogurtu), kompot (7)
LUB
Potrawka z kurczaka z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka), ryż paraboliczny, kompot (1,7)
Piątek
Obiad:
Zupa: Jarzynowa (niezabielana) (1)
Danie główne: Kotlet jaglano-rybny, sos śmietanowo - pietruszkowy, ziemniaki,
marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3,7)
LUB
Paluszki rybne, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.