MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(22.04-26.04.24)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami i natką pietruszki (1,9)
Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, przyprawy), woda z cytryną (1,3)
LUB
Ryż na mleku z musem jabłkowym, woda z cytryną (1,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Krem z brukselki (z włoszczyzną, czerwoną cebulą i ziemniakami) (niezabielany) z grzankami (1,9)
Danie główne: Duszona pierś z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki, buraki, kompot (1,7)
LUB
Pierś panierowana, ziemniaki, buraki, kompot (1,3)
Środa
Obiad:
Zupa: Ogórkowa z kaszą jaglaną (zabielana) (7)
Danie główne: Knedle z jagodami polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)
LUB
Naleśniki z dżemem truskawkowym, woda z pomarańczą (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i ryżem, kompot (1)
LUB
Kluski śląskie z gulaszem drobiowym z warzywami, kompot (1,3)
Piątek
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7,9)
Danie główne: Kotlet jaglano-rybny w sosie cytrynowym (zabielany), ziemniaki, surówka z kiszonej
kapusty z marchewką, woda z cytryną (4,1,7)
LUB
Kotlecik rybno-ziemniaczany (2szt) w sosie cytrynowym (zabielanym), surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.