MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(20.06-24.06.22)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną (zabielana) (7)
Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, włoszczyzna, przyprawy), kompot (1,3)
LUB
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (blendowanym), kompot (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Delikatne leczo warzywne z ryżem i kiełbaską (niezabielane) (1)
Danie główne: Potrawka z kurczaka z warzywami (marchewka, brokuł, kalafior) (zabielana), ziemniaki, kompot (1,7)
LUB
Pierś panierowana, ziemniaki, mizeria, kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)
Danie główne: Knedle z morelami, masłem i cukrem, kompot (1,3,7)
LUB
Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Krem z białych warzyw (zabielany) z grzankami (7,1)
Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (krojony w kostkę),
woda z pomarańczą i miętą (1)
LUB
Pieczeń wieprzowa z sosie pieczeniowym, ziemniaki, ogórek kiszony (krojony w kostkę),
woda z pomarańczą i miętą (1)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.