MENU
Menu Szkoła Europejczyk
(02.10-06.10.2023)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)
Danie główne: Makaron penne a’la carbonara w sosie serowym z szynką i natką pietruszki, woda z pomarańczą (1,3,7)
LUB
Knedle z owocami polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Jarzynowa (niezabielana) (1)
Danie główne: Medalion z mielonego kurczaka, ziemniaki, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
LUB
Kotlecik mielony (drobiowy), ziemniaki, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Krem ziemniaczany z mielonym kminkiem (zabielany) z grzankami (1,3,7)
Danie główne: Naleśniki kakaowe z dżemem wiśniowym (2szt), woda z cytryną (1,3,7)
LUB
Naleśniki z prażonym jabłkiem i cynamonem (3szt) (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Rosół z drobnym makaronem, warzywami i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Pyzy z mięsem (3szt) polane masłem, kompot (1,3,7)
LUB
Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot (1,3,7)
Piątek
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Mintaj soute (kostka), ziemniaki, surówka z pekińskiej (na bazie jogurtu), woda z pomarańczą (4,1,7)
LUB
Medalion ziemniaczano-rybny (2szt) (rybka, ziemniaki, jajko, szczypiorek, przyprawy)
w sosie szczypiorkowym, marchewka z ananasem, woda z pomarańczą (1,3,7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.