Przedszkole
Żłobek
Anglojęzyczna Szkoła Podstawowa

MENU

 

 

Menu

(13.05-17.05.2019)

 

Poniedziałek

Obiad:

Zupa: Rosół z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym z marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Spaghetti bolognese (z łopatki wieprzowej), kompot wieloowocowy

Alergeny:gluten, mleko, jajko, seler

 

Wtorek

Obiad;

Zupa: Ogórkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana)

Danie główne: Paluch drobiowy w panierce z sezamem, ziemniaki z koperkiem, buraki po góralsku, kompot z rabarbaru

Alergeny:mleko, gluten, jajko, sezam

 

Środa

Obiad;

Zupa: Barszcz biały na wywarze wieprzowym z ziemniakami (zabielany)

Danie główne: Naleśniki z musem truskawkowym i sosem czekoladowym (na bazie kakao, słodzonym cukrem trzcinowym), kompot z jabłek z aronią

Alergeny: mleko, jajko, gluten

 

Czwartek

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z przetartych pomidorów z natką pietruszki i makaronem (zabielana)

Danie główne: Pulpet wieprzowy w sosie warzywnym, kasza jęczmienna z warzywami (marchewka, groszek, papryka), kompot wieloowocowy

Alergeny:gluten, mleko, jajko

 

OWOC na podwieczorek

 

Piątek

Obiad:

Zupa: Jarzynowa na wywarze warzywnym (zabielana)

Danie główne: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki z porem, kompot z jabłek

Alergeny: mleko, jajko, gluten, seler, ryba