Przedszkole
Żłobek
Anglojęzyczna Szkoła Podstawowa

MENU

 

Menu Szkoła Europejczyk

(10.03-14.03.2025)

 

Poniedziałek

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (1,9)

Danie główne: Knedle z truskawkami polane masłem, woda z cytryną (1,3)

LUB

Racuchy z jabłkiem i bananem, polane musem z truskawek, woda z cytryną (1,3,7)

 

Wtorek

Obiad:

Zupa: Koperkowo-kalafiorowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne:Kotlecik mielony (wieprzowy), ziemniaki, surówka z selera z brzoskwiniami (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)

LUB

Pierś w panierce z sezamem, ziemniaki, surówka z selera z brzoskwiniami (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)

 

Środa

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)

Danie główne: Łazanki z białą kapustą, kiełbasą, marchewką i cebulką, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)

LUB

Jajko sadzone ze szczypiorkiem, ziemniaki, warzywa gotowane polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (3,7)

 

Czwartek

Obiad:

Zupa: Krem ziemniaczany z mielonym kminkiem, grzanki (1,7)

Danie główne:Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ryż paraboliczny, zielony groszek

(gotowany na sypko), kompot (1,7)

LUB

Gulasz drobiowy z warzywami, kasza bulgur, kompot (1)

 

Piątek

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem i warzywami (1,3,9)

Danie główne: Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

woda z cytryną (4,1,3,7)

LUB

Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3,7)

 

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.