Przedszkole
Żłobek
Anglojęzyczna Szkoła Podstawowa

MENU

 

 

 

 

Menu

 

(09.03-13.03.2020)

 

 

 

Poniedziałek

 

Obiad:

 

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowym z kaszą jęczmienną i warzywami (1,9)

 

Danie główne: Spaghetti bolognese, kompot (1,7,3)

 

 

 

 

 

Wtorek

 

Obiad:

 

Zupa: Ogórkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana)(7,9)

 

Danie główne: Pierś panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot (1,7,3)

 

 

 

 

 

 

 

Środa

 

Obiad:

 

Zupa: Barszcz czerwony (zabielany) na wywarze wieprzowym z ziemniakami (7)

 

Danie główne: Kluski na parze z koktajlem jagodowo-bananowym, kompot (1,7,3)

 

 

 

 

 

Czwartek

 

Obiad:

 

Zupa: Pomidorowa na wywarze warzywnym z makaronem (nitki) (zabielana)(1,7,3)

 

Danie główne: Gyros z piersi z kurczaka, warzywa gotowane, delikatny sos czosnkowy

 

(na bazie jogurtu naturalnego), ryż paraboliczny, kompot (7)

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

 

Obiad:

 

Zupa: Krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z grzankami (zabielany) (7,1,9)

 

Danie główne: Pierogi ruskie z cebulką lub śmietaną, kompot (3,1,7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.